divendres, 19 d’agost del 2011

Orientació, Rogainings... Aventura!

Ja des de l'any 2004 que el tema "orientació" ens va anar cridant l'atenció, i hem practicat aquesta modalitat esportiva de manera esporàdica. No en sóm experts, és clar, però el seu esperit aventurer i el contacte amb la natura ens agrada.

El 2005 vam organitzar un P-LAB d'orientació en modalitat Duatló a Sant Pere de Riudebitlles i en el qual vam introduïr els ortofotomapes... i cal dir que vam atreure l'èlit en orientació de la comarca i rodalíes i que a molts els va servir d'entrenament. Vam quedar impressionats pel nivell dels partcipants d'èlit!

Després, el 2007 vam organitzar un altre P-LAB d'orientació pura a Torrelavit, l'OrientLleure!, en que vam acollir participants de diferents nivells i on vam introduïr els enigmes (EnigMàrius) per resoldre a cada fita. A tothom li va agradar la idea i tan va ser així que vam decidir deixar el circuit d'orientació de manera permanent, el qual, anem mantenint de tant en tant.

Alguns Raids després, ens vam estrenar en la modalitat Rogaining, que és una cursa d'orientació de llarga distància en equip de 2 o més persones en que s'han de trobar el màxim nombre de fites en un temps límit de 6 hores.
Les distàncies i desnivells a recórrer són molt grans, i l'estratègia de cursa és molt important, ja que s'ha de triar les fites a trobar per endavant tenint en compte les distàncies i puntuació d'aquestes fites, ja que no totes puntúen igual: estratègia+forma física+orientació.

Doncs sí, ens vam estrenar, l'any 2009, a la comarca de l'Alt Penedès, al Rogaining del Vi "El Jardí de Bacus", a Pacs del Penedès. Vam complir les expectatives i ho vam fer prou bé per ser la primera vegada.
Tan va ser així, que el 2010 vam repetir, amb 2 equips de Patidors, i cal dir que vam deixar el llistó molt alt!

Equip Patidors T-Shirts: Sayen&JMRA, Patidors Metralleta: Rami&Ricard

Van seguir 2 edicions al rei dels Rogainings al nostre país, el The Wild Boar, a l'Espluga Calba, on hi vam ser el 2010 i el 2011 en ple hivern i fent una modesta actuació... però en que vam disfrutar i experimentar la duresa d'aquesta prova.

Aquest 2011 segurament tornarem al Roganing del Vi, que enguany es realitza a la zona de Pontons, i que ens servirà d'entrenament per d'altres reptes que tenim aprop i d'altres que tenim en ment!



Us deixem amb aquest vídeo d'auto-motivació en que es visualitza el com es disfruta i pateix d'aquesta modalitat esportiva que és la orientació, que cal dir que no sempre ha de ser competitiva, sinó que s'hi pot anar a passar-s'ho bé cada un al seu ritme.