dijous, 28 d’abril del 2011

Sentier Nature & Labyrinthe Vert du Nébias

Passant, passant per aquesta carretera, tot sovint, passant-hi, admirant el paisatge dels voltants, i preguntant-me què hi deu haver per aquests paratges que sigui rellevant... un lloc, un racó bonic, bonic. Doncs un dia, buscant per Internet, per casualitat vaig trobar informació del Sentier Nature de Nébias, entre Perpinyà i Foix passant per la D117.

Ja feia alguns mesos que buscava el moment d'aturar-m'hi. Finalment, l'he trobat. I cal dir que ha estat, no un moment, sinó tota una eXperiència en que el temps era relatiu.


M'he equipat en plan Trail, i he anat fent camí. La veritat és que no m'esperava trobar, en tan pocs quilòmetres, tot el que m'he trobat. Per sorpresa meva!

Sigui dit, que els francesos són uns cracks a l'hora de cuidar la natura posant la vista en que això generarà una atracció turística. Per això són els Reis del pique-nique! Doncs sí, el recorregut està correctament senyalitzat i és difícil perdre's, tot i que en algun moment, un pensa si en sortirà, d'aquí dins... ;)


He anat seguint les marques grogues i m'he anat trobant: el Laberint -tot sovint, i cal dir que ha estat divertidíssim-, un ramat de vaques -30 o 40- de color marronós amb unes banyes que fotien mitja por, i en que tenia que passar-hi just pel costat... no m'hi he atrevit i les he rodejat per un camí alternatiu (he estat a punt de girar cúa).
Després, he vist el Pi Harpa, molt espectacular. El Clot de les Encantades, maquíssim, sobretot quan ha sortit el sol sota els núvols, amb uns reflexos meravellosos. He passat pel Camí Salvatge, brutal... el tapiç de roques, ... a part, les formes impossibles de roques i arbres, amb pins de 15 o 20 metres d'alt! A més, el so dels ocells i diferents animals, vaques incloses, et transportàven vés a saber on...


Ha estat una visita en que al llarg dels 8 km i amb un desnivell moderat, he disfrutat moltíssim d'un paisatge ESPECTACULAR. I el millor és que no m'he trobat a ningú, a cap persona, vull dir. He viscut unes sensacions que gairebé no recordava. o potser és que no les havia viscut mai...

No us perdeu les fotos i el vídeo que he recollit... així us en fareu una idea del que hi ha:

Àlbum de Fotos del Sentier Nature & Labyrinthe du Nébias, France

Track del recorregut del Sentier Nature de Nébias

Vídeo del Sentier Nature al Canal Youtube del Club Patidors.NET

Si teniu l'oportunitat de visitar-ho, o de visitar la zona (Pays Cathare), que tot sigui dit, és molt bonica, no us ho perdeu!

el Presi!