dissabte, 8 d’octubre de 2011

Aplec OrientLleurista! octubre 2011


De bon matí, els primers participants a l'Aplec OrientLleurista! han anat arribant. Passades les 8h, hem iniciat la marxeta tot havent explicat breument quatre nocions sobre com situar el que es veu al mapa amb el paisatge que veiem.

Així doncs, un cop han sortit tots, jo he anat amunt i avall “controlant” la penya que no s'esgarriés gaire i fent algunes fotos. No he pogut “caçar” tothom, és clar! De fet, a mi també m'ha servit d'entrenament, ja que he anat corrent/caminant a peu.
El Riki i el Bonfi, que amb mi formarem l'equip “Patidors 10è Aniversari” en el proper Rogaining del Vi a Pontons el 22 d'octubre, han posat la directa i al cap d'unes 2h han finalitzat el circuit fent totes les fites... però no tots els enigmes. I és que 24 enigmes... la neurona no dóna per tant!

El Presi dels Sansa Súa... Tot, de Sant Sadurní i la seva filla, també han anat fent i per sorpresa meva, hehe, han trobat totes les fites! I uns quants enigmes! Molt bé! I és que des de la MM3Valls, que jo crec que ha estudiat el tema, eh! ;)

Per la colla de Vilafranca/Vilanova (Equip de l'Escola) avui era el primer cop que prenien part en una prova d'orientació... però ràpidament han anat aprenent dels errors, com ara el tornar a l'últim lloc conegut quan no saps on ets. Va, que no us he vist arribar, però segur que ho heu fet força bé!

El Jaume, de Torrelavit, també debutava en orientació. Sí, es coneixia el terreny, però això no treu mèrit, ja que les fites s'han de trobar igualment. Se n'ha deixat dues, però segur que un altre dia hi tornarà i les trobarà!

També un jovenet de 12 anys ha vingut amb la bici, i la veritat és que m'ha fet patir una mica, ja que tot i que és del poble i deia que s'ho coneixia, no portava mapa -n'hi he deixat un ortofotomapa-, però sí que portava una bossa amb menjar i aigua -això m'ha tranquilitzat.
També, una família amb una nena i un nen ha fet el passeig amb el mapa al mòbil! I bé, han anat fent i a mig matí se'ls ha ajuntat una altra família -el seu germà, crec- i au.
També ha vingut el Josep, dels Senglars de Mediona, que ha començat més tard i que ha fet el circuit també com un llampec!
Jo, anant amunt i avall, m'he anat trobant amb uns i altres -a d'altres ni els he vist-, i algun cop de mà he donat, eeeeh? ;)
Cap allà les 12h he anat cap a l'arribada, i hem fet petar la xerrada amb el qui érem allà, el Jaume, el jovenet de 12 anys -uffff, sa i estalvi!-, més tard el Riki -que havia seguit entrenant- i el Josep, i per últim, els Sansa Súa.
El Jaume ens ha comentat que quan ha arribat, ha vist 2 grups de gent que iniciaven el circuit. I és que tampoc calia començar tan aviat! Oi? Bé, cadascú a la seva! I tant!
El jovenet ens ha comentat que havia trobat 2 fites, havia donat voltes i voltes i no n'havia trobat cap més. A mig matí havia anat al bar a esmorzar, després hi ha tornat a buscar-ne més -o a donar voltes amb la bici-, i quan s'ha cansat, ha vingut cap a l'arribada. Pim-pam.
Cap allà les 13h, quan ja marxàvem cap a caseta, les famílies han arribat i els més emocionats eren la canalla, que explicaven les fites que havien trobat, els enigmes resolts, i els llocs per on havien passat. Magnífic!

Doncs res, la veritat és que jo també m'ho he passat molt bé veient-vos anar amunt i avall.
El circuit, és clar, ni és fàcil ni és difícil. Has de fer el que puguis o vulguis. Ara mateix, per fer-lo tot i sense perdre's gaire, són uns 12 km i mínim 2h si vas corrent/caminant. Avui, alguns llocs estaven força bruts (molta herbota i alguna de punxeguda) i algun que altre, s'emporta cap a caseta algunes “ferides de guerra” (esgarrinxades).
Apa doncs, aquí us espera el circuit permanent d'orientació OrientLleure! per quan el volgueu tornar a fer.

Gràcies a tothom per participar i ànims a qui el vulgui provar.

Per cert, us agrairíem que ens feu arribar els vostres comentaris a través del formulari de Participació de la web de l'OrientLleure!

El Presi! Club Patidors